Kolme+ 3 näytelmää

Kolme+ 3 näytelmää

Neljä uutta näytelmää kirjana!

Miten kyborgia, metsää, sisäistä ääntä tai jumbojetistä putoamista näytellään? Mikä tekee näytelmästä ”nuorten näytelmän”? Pitääkö sen kertoa eritoten nuorten ihmisten asioista? Tarvitseeko sen olla poliittisesti korrekti, nuorten sivistystä ja moraalia kohentava?

Okko Leo on kirjoittanut kipeän scifi-näytelmän ihmisriippuvuudesta ja itsenäistymisestä, mukana seikkailee kyborgi-isä. Katariina Nummisen hurjan kokonaisuuden päähenkilöksi nousee iäti vaiennettujen, hyväksikäytettyjen tyttöjen kuoro. Otto Sandqvistin elokuvallisessa teoksessa ollaan elämän, kuoleman ja buffetpöydän äärellä. Harriet Braun pui rakkauden moneutta omien ja toisten odotusten paineissa.

Parempi ihminen parempi maailma

Parempi ihminen parempi maailma

Mikko-Olavi Seppälä

PAREMPI IHMINEN, PAREMPI MAAILMA

– suomalaisen työväenteatterin päättymätön tarina

Ensimmäistä kertaa saatavilla kokonaisesitys satavuotiaasta työväenteatterin historiasta!

Suomenkielinen ja elinvoimainen teatterikulttuuri on ravistellut yhteiskuntaa 1900-luvun alusta asti. Erityisesti työväen teatterilla on ollut valtava vaikutus keskusteluun ja kulttuuriin. Eri vuosikymmenet nostavat eri asioita, mutta aina päämääränä on ollut pyrkimys kohti parempaa ihmistä ja parempaa maailmaa. Juuri nyt aktiivinen harrastajateatteri elää voimakasta nousukautta vastapainona kaikelle ammattimaistumiselle.

Kirjailija Mikko-Olavi Seppälän uusi teos selvittää, mihin työväenteattereiden ja niiden perinteenjatkajien hämmästyttävä menestystarina perustuu, miten ammattilaiset ja harrastajat ovat tottuneet työskentelemään läheisessä yhteistyössä ja miten kansa on yhä uudestaan noussut näyttämölle.

Värikäs tietokirja kytkee suomalaisen työväenteatterin muodonmuutokset ja huippusaavutukset ammatti- ja harrastajateatterikentän kehitykseen.

Dosentti Mikko-Olavi Seppälä on suomalaisen teatterihistorian tutkija ja tuntija.

Sivumäärä 408.

Ilmestymissajankohta: tammi-helmikuu 2020.

Julkaisijana Vastapaino.

Hinta: 29€ plus postituskulut

Viisi näytelmää

Viisi näytelmää

Nuoren Näyttämön antologia

Nuori Näyttämö -hankkeen (2016–2018) näytelmien tarinat peilaavat murrosikäisten nuorten maailmaa tyylillisesti eri tavoin. Ne käyttävät rohkeasti ja raikkaasti eri lajityyppejä, pureutuvat siekailematta myös aikuiseksi kasvamisen arimpiin kipukohtiin – unohtamatta aikamme yhteiskunnallisia pelkoja ja uhkakuvia.

Näytelmien tekijänoikeudet siirtyivät vuoden 2019 alusta kirjailijoille ja ovat harrastaja- ja ammattikentän toteutettavissa. Näytelmien kohderyhminä ovat 13–19-vuotiaat, joko tekijöinä tai katsojina.

Anna Krogerus, Ari-Pekka Lahti,  Tuomas Timonen ja Tove Appelgren: Neljä näytelmää

Anna Krogerus, Ari-Pekka Lahti, Tuomas Timonen ja Tove Appelgren: Neljä näytelmää

Nuoren Näyttämön antologia

Nuori Näyttämö -hankkeen (2013–2015) neljältä ammattikirjailijalta tilaamien näytelmien tarinat peilaavat murrosikäisten nuorten maailmaa tyylillisesti eri tavoin. Ne käyttävät rohkeasti ja raikkaasti eri lajityyppejä, pureutuvat siekailematta myös aikuiseksi kasvamisen arimpiin kipukohtiin – unohtamatta aikamme yhteiskunnallisia pelkoja ja uhkakuvia.

Näytelmien tekijänoikeudet siirtyivät vuoden 2016 alusta kirjailijoille ja ovat harrastaja- ja ammattikentän toteutettavissa. Näytelmien kohderyhminä ovat 13–19-vuotiaat, joko tekijöinä tai katsojina.

Näytelmät (tarkemmat kuvaukset alla Kuvaus-osiossa):

  • Tove Appelgren: ZOO
  • Anna Krogerus: Kaarna
  • Ari-Pekka Lahti: Senga sengana
  • Tuomas Timonen: Keltainen pallo eli suomalainen yksinäisyys.