Pakko sanoa! -teatterifestivaalin logo

Kohtaamme jälleen monologien äärellä Kainuussa 1.-3.10.2021!

Pakko sanoa! -teatterifestivaalia Suomussalmella on järjestetty vuodesta 2018 lähtien. Tapahtuma-aika lokakuussa on erinomainen yhteisöllinen kohtaaminen Kainuun syksyssä, jolloin muita tapahtumia on tarjolla vain niukasti. Festivaali vahvistaa uskoa siihen, että korkeatasoista taidetta on olemassa myös kasvukeskusten ulkopuolella. Pakko sanoa! -monologifestivaali yhdistää paikalliset teatterintekijät, eturivin ammattilaiset, harrastajat ja teatterialan opiskelijat.  Ohjelmistossa huomioidaan kaikki ikäryhmät päiväkotilapsista ikäihmisiin. Teatteri Retikassa ja muilla esityspaikoilla toteutettava, viikonlopun mittainen tapahtuma tarjoaa kainuulaiselle yleisölle monipuolisen ja taiteellisesti mielenkiintoisen ohjelmiston, jossa nähdään kattava otos monologiteatterin, yksin esitettävän teoksen, voimasta ja sanomisen pakosta.

Syksyn 2020 festivaali jouduttiin korona-rajoitusten vuoksi perumaan.

Vuoden 2019 festivaali järjestettiin 4.–6.10.2019. Tapahtuman otsikkona oli Selviytyminen, mikä pitää sisällään erilaisista elämässä tapahtuvista koetuksista tavalla tai toisella eteenpäin pääsemistä. Tanssija-koreografi Reijo Kela valmisti tapahtumaan uuden version klassikkoteoksestaam Taulumannekiini. Esiintyjinä olivat myös Eero Schroderus ja Seija RannikkoTeatteriryhmä LATAAMO/Atik IsmailPekka HeikkinenMinna Kivelä sekä jälleen teatterikorkeakoulun neljännen vuosikurssin näyttelijäopiskelijat.  Sekä tapahtuman järjestäjät, että Teatterikorkeakoulu toivovat Pakko sanoa! -tapahtumasta pysyvää yhteistyökumppania oppilastöilleen. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös jamit molempina iltoina Suomussalmen Seurahuoneella. Perjantai-iltana esitysten jälkeen festivaaliklubilla esiintyi Sakari Kukon ja Meissa Niangin musiikkiduo Mamu ja Persu.

Pakko sanoa! -teatterifestivaali järjestettiin menestyksekkäästi ensimmäistä kertaa 5.–7.10.2018 Suomussalmella Teatteri Retikassa. Mukana oli maamme eturivin taiteilijoita, kuten Kati Outinen, Antti Raivio, Reijo Kela, Teatterikorkeakoulun neljännen vuosikurssin näyttelijäopiskelijat sekä paikallisia osaajia.

Tapahtuma keräsi lähes 1000 katsojaa reilun 8000 asukkaan kunnassa ja ohjelmisto otettiin hyvin vastaan. Tapahtuma huomioitiin lehdistössä laajalti.

Tapahtuman tuotannosta vastaa Teatteri Retikka, Suomussalmen kunta ja Työväen Näyttämöiden liitto (TNL).


Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen, Työväen Näyttämöiden liitto,

annukka@tnl.fi ja p. 050-5403802

ohjaaja Ulla Schroderus, Teatteri Retikka, ulla.schroderus@gmail.com, p. 050-351 7969

kulttuurituottaja Joni Kinnunen, Suomussalmen kunta, joni.kinnunen@suomussalmi.fi. p. 044-5119871

Pakko sanoa! -tuottaja Nina Jääskeläinen, nina.jaaskelainen[a]tnl.fi

Festivaalin kuvapankki