Taideteoksia Hyrynsalmen ympäristöön tällä viikolla

Koululaisten tekemät teokset yhdessä taiteilija Hanna Kaisa Vainion kanssa asettuvat Hyrynsalmen taajamaan sekä Moisionvaaraan. Teokset ripustetaan ulos, jolloin ne ovat nähtävissä viiden päivän ajan 2.-5. syyskuuta.

Teoksia ovat olleet tekemässä Hyrynsalmelaisen molempien koulujen koululaiset ala- ja yläkoulun puolelta. Ympäristötaideteosten myötä omaa ympäristöään voi havahtua katsomaan uudella tavalla, luonnosta saa myös ideoita sekä voi kerätä materiaalia.

Taideteosten sijainnit ilmoitetaan torstaina 2.9. ilmestyvän kartan avulla. Kartan pääsee katsomaan tästä linkistä: https://mustarinda.fi/program/taideteoksia-hyrynsalmen-ymparistoon  Kartan paperiversioita on saatavilla myös Hyrynsalmen kirjastosta.

Projekti on osa Työväen Näyttämöiden liitto ry:n (TNL ry) hanketta Kansalaisuus ja luonto, jonka myötä nähdään erityyppisiä teoksia Kajaanissa ja Suomussalmella syksyn aikana. Hyrynsalmen osuutta on ollut vetämässä Mustarinda-seuran taiteilija ja taidekasvattaja Hanna Kaisa Vainio sekä ympäristökasvattaja ja biologi Riitta Nykänen. Kaksi muuta sarjan teosta toteutetaan kajaanilaisen Vaara-kollektiivin ja taiteilija Reijo Kelan kanssa. TNL toimii Kansalaisuus ja luonto -hankkeen tuottajana, ja hankkeen tukija on Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätiedot:

Hanna-Kaisa Vainio, vainio.h[a)gmail.com

Mikko Väänänen, TNL ry, mikko.vaananen[a]tnl.fi, 050 594 6074