Työväen Näyttämöiden liitto ja Suomen Harrastajateatteriliitto jakavat vuoden 2024 Kantaesityspalkinnon yhdessä

Työväen Näyttämöiden liitto ja Suomen Harrastajateatteriliitto jakavat yhdessä vuoden 2024 Kantaesityspalkinnon. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille.

Palkinnon saajan valitsee kirjailija ja näytelmäkirjailija Anneli Kanto, jonka tuotantoon kuuluu näytelmien lisäksi televisiokäsikirjoituksia, lastenkirjoja ja historiallisia romaaneja. Kannon romaaneista on dramatisoitu Veriruusut, Pala palalta pois, Lahtarit, Kullan kaipuu ja Rottien pyhimys. Kanto on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hän on suorittanut käsikirjoittamisen master of arts and culture -tutkinnon. Hän on tehnyt pitkään toimittajan ja teatterikriitikon työtä sekä päivä- että aikakauslehdissä. Vapaa kirjailija hän ollut yli kaksikymmentä vuotta. Kanto oli neljä vuotta valtion kirjallisuustoimikunnan jäsen, niistä kaksi vuotta toimikunnan puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Kirjailijaliiton johtokunnan varajäsen. Kanto pitää blogia osoitteessa www.annelikanto.fi

Kantaesityspalkinnon hakuaika on 1.11.2023–15.1.2024. Kilpailuun voivat osallistua Suomen Harrastajateatteriliiton tai Työväen Näyttämöiden liiton jäsenteattereissa vuonna 2023  kantaesitetyt näytelmät. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kantaesityspalkintoa haetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa www.shtl.fi/kantaesityspalkinto Hakemuksessa ilmoitetaan tekstin ja sen kirjoittajan nimi, teatteri ja yhteystiedot (puhelin, sähköposti), yhteyshenkilön tiedot (puhelin, sähköposti) ja ensi-illan päivämäärä. Hakemuksen liitteeksi lähetetään samalla lomakkeella näytelmäteksti PDF-muodossa ja sivunumeroituna. Tekstejä ei oteta vastaan postitse ja myöhässä saapuneita hakemuksia ei hyväksytä.

Lisätietoja:

Mikko Väänänen

Tuottaja

Työväen Näyttämöiden liitto

mikko@tnl.fi / 050 594 6074