Ukrainalainen lastenteatteri Kalambur vierailulle Kouvolan Teatteriin

Esitys toteutetaan yhteistyössä Työväen Näyttämöpäivien, Kouvolan Teatterin ja Työväen Näyttämöiden Liiton kanssa.

Lastenteatteri Kalambur (’sanaleikki’) esittää näytelmän Begi (’juokse’)

Näytelmä on allegorinen kertomus jänisten ja koirien juoksukilpailuista, joita ahneet ihmiset järjestävät. Noin tunnin näytelmä tutkii sitä, miten ihmiset voivat kuulla ja ymmärtää toisiaan. Miten erottaa aitous ja teeskentely? Näytelmässä hyvä ja paha taistelevat. Esitys tutkii tälläkin hetkellä tärkeitä käsitteitä kuten arvokkuus, kunnia, ylevyys ja rakkaus.

Venäjänkielisessä esityksessä mukana on tekstitys. Esitykseen ukrainalaiset pääsevät ilmaiseksi passilla. Esityksen tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi.

Ukrainan Harkovasta kotoisin oleva Kalambur-lastenteatteri perustettiin vuonna 1985. Kokenut ryhmä on osallistunut useille kansainvälisille festivaaleille ja erilaisiin kulttuuriprojekteihin esimerkiksi Suomessa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Puolassa.

Tämä Harkovasta kotoisin oleva ryhmä osallistui Jyväskylässä Art-Master-teatterin järjestämälle SampoFestFinland 2022 -lasten- ja nuortenteatterifestivaalille, mutta joutui jäämään Suomeen Venäjän hyökättyä heidän kotimaahansa.

Esitys Kouvolan Teatterissa on osa Työväen Näyttämöpäivien pop up -tapahtumia. Vierailu on osoitus siitä, miten raskainakin aikoina taide luo toivoa ja lohduttaa. Yhdessä tekeminen auttaa jaksamaan.

 

Lastenteatteri Kalambur: Begi

Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä

pe 22.4. klo 19.30

Liput 10 € / ukrainalaiset ilmaiseksi passilla

Esityksen kesto n. 1 h (ei väliaikaa)

Lisätiedot ja liput: www.kouvolanteatteri.fi/kalambur

Mediakuvat: www.kouvolanteatteri.fi/medialle (Vierailuesitykset-kansio)

 

Lisätiedot:
Minttu Tamski
Työväen Näyttämöpäivät
info@tnp.fi
p. 050 512 3113

Anne Jokivirta
Kouvolan Teatteri
anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi
p. 045 899 7775