Vuoden 2022 Työväen Näyttämöpäivät perutaan

Vuoden 2022 Työväen Näyttämöpäivät perutaan koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on rajoittanut yleisötilaisuuksien järjestämistä 20.1.2022 saakka, eikäfestivaaleja ole näiden rajoitusten puitteissa mahdollisuus järjestää. Työväen Näyttämöpäivät haluavattoimia vastuullisesti ja ehkäistä omalta osaltaan viruksen leviämistä. Tapahtuma peruttiin jo toistamiseenkoronapandemian vuoksi.

Vuoden 2022 festivaaleille haki 28 ryhmää, joista valittiin 9. Valitsijana toimi historian- ja teatterintutkija Mikko-Olavi Seppälä. Valitut esitykset olivat tasaisesti eri puolilta Suomea Haapavedeltä Turkuun jaKotkasta Puumalaan. Seppälä kertoo, että valittujen esitysten taso oli todella kova.

”Valituissa esityksissä oli puhuttelevia tekstejä, varmoja ohjauksia ja vahvaa näyttelijäntyötä.”

 Yleisemmiksi teemoiksi nousivat Seppälän mukaan sotien ja poikkeusaikojen pitkät varjot, inhimillisyyden ja eläimellisyyden kamppailu ja tyttöjen rankat kasvutarinat. Ja läheisten huolenpito, vaikeuksien ylikantava rakkaus.

Näyttämöpäivät eivät kuitenkaan häviä Mikkelistä! Festivaalien ohjelmatoimikunta on suunnittelemassa keväälle 2022 pienimuotoisempaa pop-up tapahtumaa ja seuraavat Työväen Näyttämöpäivät järjestetään kokonaisuudessaan 27.–29.1.2023. Haku tuleville festivaaleille alkaa normaalisti toukokuussa 2022.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Mikko Väänänen

Työväen Näyttämöiden liitto, vuoden 2022 TNP tuottaja mikko@tnl.fi

050 594 6074

 

Pentti Mäkinen

Työväen Näyttämöpäivät, hallituksen puheenjohtaja pentti.makinen@esavo.fi

050 500 2584