Vuoden 2019 Työväen Näyttämöpäivien esitykset on valittu

Vuoden 2019 Työväen Näyttämöpäivien esitykset on valittu – Useiden tyylilajien seasta nousevat työväenliikkeen historia ja moniäänisyys

 Vuoden 2019 Työväen Näyttämöpäivien esitykset on valittu. 43. kerran järjestettävälle harrastajateatterifestivaalille haki yhteensä ennätykselliset 55 ryhmää, joista 13 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon. Esitysvalinnat teki näyttelijä, teatteritaiteen maisteri Jarkko Lahti.

 Festivaalin ohjelmistossa tullaan näkemään tyylilajeina mm. absurdia satiiria, dokumenttiteatteria, draamaa, cabareeta ja komediaa. Vuonna 2018 on kulunut 100 vuotta Suomen sisällissodasta, ja tämä näkyi hakeneissa esityksissä ja myös valinnoissa.

 ”Koska valintaa tehdään juuri Työväen Näyttämöpäiville, olen halunnut kunnioittaa Suomen työväenliikettä läpileikkaamalla esitysvalinnoissa sen historiaa 1900-luvun alusta aina 2000-luvulle asti”, Jarkko Lahti kommentoi valintoja.

 Valitut esitykset edustavat maantieteellisesti koko Suomea, aina pohjoisesta Ylimuoniosta Helsinkiin, Turusta Joensuuhun. Kaupungeista vahvimmin edustettuna on Jyväskylä kolmella valitulla esityksellä. Etelä-Savosta valituksi tuli Mikkelin poikateatteri esityksellä Pelkokompleksi.  

 ”Valinnoissani olen halunnut tukea uusia harrastajia ja tuoreita kollektiiveja, jotta harrastajakenttä myös tulevaisuudessa on mahdollisimman rikas ja kirjava. Keskeinen arvo kaikkien valintojen ytimessä on moniäänisyys, epätäydellisyydestään riemuitseva omaleimainen ja piinallisen aito Suomi. Lisäksi koen vahvasti vastuuni, osana suomalaista tasa-arvotyötä, tehdä tilaa naisten kokemusmaailmalle tämän ohjelmiston puitteissa”, Lahti jatkaa.

 Vuoden 2019 festivaaleille valitut esitykset ovat:

Jyväskylän Huoneteatteri: Kirjopesu
Teatteri Rajarikko: Lampaat
Ylimuonion Urheiluteatteri: Ei kyyneltäkään virrannut
Ofelia-ryhmä: Arjen yksinäiset
Teatteriryhmä LATAAMO: ÄLLI BÄLLI
Ykspihlajan Työväen Näyttämö: Punahukka
Mikkelin poikateatteri: Pelkokompleksi
Ad Astra ry: Viettelyksen asuntovaunu
Teatteri Koomaa: On isis
Hurmaryhmä (Teatteri Hurmaryhmä Ry): Vuoriston kaunotar
Ilmaisukoulu Tuike, Tuli-ryhmä: Cabaret Noir
Teatteriseurue Puskakollektiivi: Toinen näytelmä
Jo-Jo Teatteri: Suden nälkä.

 Jokainen festivaaleilla esiintyvä ryhmä saa palautteen raadilta, joka koostuu teatterin ammattilaisista. Vuoden 2019 festivaaleilla raadeissa istuvat Leea Klemola ja Mikko Roiha, Taisto Reimaluoto ja Kirsikka Moring ja Sirpa Riuttala ja Tanja-Lotta Räikkä.

Työväen Näyttämöpäiviä vietetään Mikkelissä 25.–27.1.2019. Esitysaikataulu ja festivaalin oheisohjelmisto julkaistaan joulukuun alussa ja liput tulevat myyntiin maanantaina 7.1.2019.

Kuvia Työväen Näyttämöpäivistä vuodelta 2018:

Lisätietoja:
Jarkko Lahti
Vuoden 2019 festivaalin valitsija
050 320 0111
jarkko.lahti78(at)gmail.com

 Emmi Nykänen
Tuottaja, Työväen Näyttämöpäivät
044 236 1817
emmi.nykanen(at)tnp.fi