TNL 100 -seminaari: Kansanteatteri ja työväenteatteri tänään & keskustelu: Missä on sivistyksen paikka

TNL, Teatterintutkimuksen Seura ja Tampereen Työväen Teatteri järjestävät 16. maaliskuuta 2020 Eino Salmelaisen näyttämöllä Tampereen Työväen Teatterissa seminaarin kansanteatterin ja työväenteatterin merkityksestä tänä päivänä.

Seminaarin yhteydessä ensi-iltansa saa Janne Saarakkalan ja opiskelijoiden ohjaama esityskokonaisuus, joka on syntynyt Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun, Tampereen yliopiston Nätyn, Helsingin yliopiston ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyössä järjestämän kurssikokonaisuuden myötä.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Päivän ohjelma
14.00 Teatterintutkimuksen Seuran kevätpäivät 2020 esitelmiä teemasta kansanteatteri ja työväenteatteri tänään

17–18.30 TNL 100 -keskustelu Missä on sivistyksen paikka?
Mitä kuuluu sivistykseen? Entä mitä kuuluu sivistykselle – missä se elää ja miten? Voiko sivistykseen kasvattaa tai kouluttaa? Kannattaako? Mitä virkaa sillä on muuttuvassa työelämässä? Missä on sivistyksen paikka nykyisessä yhteiskuntajärjestyksessä?

Sivistyksen merkityksestä ja tarpeellisuudesta keskustelevat Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto, näyttelijä ja ohjaaja Tiina Lymi, Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen sekä ilmaisutaidon lehtori Marietta Kunnas Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Keskustelua johdattelee toimittaja Suna Vuori.

klo 19– Janne Saarakkalan ja opiskelijoiden ohjaama oppilastyö Ehdotuksia 2020-luvun työväenteatteriksi