Pudota

Suomen Kansallisteatteri:
Pudota

Pe 22.9.2023 klo 19
Teatteri Retikka
Liput 20e

Jo aivan pienenä hän tiesi, että hänestä tulee äiti. Senkin hän tiesi, että hän saa lapsen 42-vuotiaana. Yhden lapsen. Sitä hän rakastaisi, hellisi ja hoivaisi niin kuin hänen oma äitinsä oli rakastanut, hellinyt ja hoivannut häntä, ainokaistaan.

Kun hän sitten alkoi toivoa lasta, ei sitä kuulunutkaan. Vuosien uuvuttavien hedelmöityshoitojen jälkeen hänelle kerrottiin, että hän ei voi koskaan saada lasta. Hän on Nelly, 42-vuotias näyttelijä. Pudota-esityksen päähenkilö.

Pudota on dokumentaarinen esitys ei-toivotusta lapsettomuudesta. Se pohjautuu Kansallisteatterissa debytoivan Nelly Juulia Kärkkäisen omiin kokemuksiin lapsihaaveesta, lapsettomuushoidoista ja toivosta luopumisesta. Nellyn kanssa näyttämöllä on hänen äitinsä Gitta Oksanen. Pudota onkin tarina myös lapsenlapsettomuuden surusta, isoäidiksi tulemisen hiljaisesta haaveesta.

Retikassa nähtävä esitys käsittelee perhettä ratkaisevalla rajalla, jonka jälkeen suku ei jatku eli lapsettomuutta ja lapsenlapsettomuutta.

Esiintyjinä ovat Nelly Kärkkäinen sekä Gitta Oksanen, jotka oikeassakin elämässä ovat tytär ja äiti.

Teos perustuu heidän omiin kokemuksiinsa ja kirjeenvaihtoon lapsettomuuden kokemuksesta ja oman sukunsa historiasta.

Äitiä näyttelevä Gitta Kärkkäinen on kotoisin Sotkamosta, ja ensimmäistä kertaa elämässään näyttämöllä 70-vuotiaana, tytär Nelly Kärkkäinen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta ja tuttu muun muassa Kotikatu-sarjasta. Esitys on ollut kuluvana keväänä Kansallisteatterissa suuri menestys, joka on noussut ilmiöksi sekä katsojien että teatterin ammattilaisten keskuudessa.

Käsikirjoitus Nelly Juulia Kärkkäisen ja Gitta Oksasen tekstien, haastattelujen ja improvisaatioiden pohjalta: Heini Junkkaala
Ohjaus: Heini Junkkaala

Lue lisää esityksestä

Kuva: Heidi Piiroinen
Kuvagalleria

 

Liput:
Varaukset p. 044-511 9871
Lippuja voi ostaa myös esityspaikalta ennen esityksen alkua,
mikäli esitys ei ole loppuunmyyty.
Lippukauppa verkossa verkkokauppa.suomussalmi.fi