Suomen Assitej etsii teoksia ja työpajoja edustamaan Suomen Assitejta Nordic-Baltic fringessä

OPEN CALL

– Nordic-Baltic fringe AAG 2019 –

Norjan ASSITEJ ja sen järjestämä kansainvälinen SAND-festivaali (2-7.9.2019, Kristiansand) on valittu isännöimään ASSITEJ Artistic Gatheringia (AAG). Yksi maailman merkittävimmistä verkostotapaamisista kokoaa yhteen taiteen ja tuotannon ammattilaisia ja/tai opiskelijoita, jotka toimivat lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen (Theatre for Young Audiences (TYA) parissa. Tapaamisen teema on “TOWARDS THE UNKOWN – confronting the present”.

Millainen on lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen nykytila eri puolilla maailmaa? Nähdäksemme se riippuu paljolti siitä, miten ymmärrämme ja määrittelemme lapsen ja lapsuuden. Yksinkertaisia kysymyksiä ja ristiriitaisia vastauksia, jotka riippuvat siitä, mistä tulet ja millaisesta näkökulmasta asiaa pohdit. Kuinka nämä erilaiset näkemyksemme lapsuudesta sitten ovat heijastuneet tämän päivän esittäviin taiteisiin? Tätä teemaa tarkastellaan taidekokemusten, tapaamisten ja keskusteluiden muodossa Norjan Kristiansandissa yhden syyskuisen viikon ajan.

The Nordic-Baltic ASSITEJ -verkostossa halutaan hyödyntää mahdollisuus tuoda esiin tässä yhteydessä Pohjoismaiden ja Baltian alueiden esittävää taidetta sekä viritellä keskustelua aiheen ympärille; verkosto järjestää Nordic-Baltic fringen, festivaalin festivaalin sisällä. Niin ikään “TOWARDS THE UNKOWN – confronting the present” – teeman alla järjestettävässä Nordic-Baltic fringessä nähdään jäsenistöön kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Tavoitteena on samalla vahvistaa ja kehittää Pohjoismaiden ja Baltian keskinäisiä suhteita ja yhteistyötä.

Suomen Assitej etsii nyt kiinnostavia teoksia ja työpajoja edustamaan Suomen Assitejta Nordic-Baltic fringessä. Pyydämme lähettämään esittelyn teoksesta tai työpajasta meille sähköpostilla: info@assitejfi.org

Projektin kirjallisen kuvauksen lisäksi pyydämme liittämään hakemukseen

  • –  linkin esityksen videotallenteeseen (videon tulisi olla mieluiten koko esityksen mittainen sekä editoimaton)
  • –  teknisen raiderin tai linkin siihen.

ASSITEJ Norja hakee rahoitusta esityspalkkioihin, majoitukseen sekä päivärahoihin. Suomen Assitej tukee Suomesta ohjelmistoon valittuja ryhmiä matkakuluissa.

Deadline hakemuksille on 20.9.2018. Kansalliset ASSITEJ-järjestöt tekevät kukin saapuneista hakemuksista omat short-listinsä, joista seuraavassa Nordic-Baltic ASSITEJ – verkoston yhteiskokouksessa päätetään ohjelmistoon mukaan kutsuttavat ryhmät. Ohjelmistoon valituille taiteilijoille ja ryhmille ilmoitetaan päätöksestä viimeistään tammikuussa 2019.

Toivottavasti tapaamme teidät kaikki Kristiansandissa ensi vuonna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.