Pakko sanoa! -festivaali näyttää Kainuun voiman

Pakko sanoa! – festivaali järjestetään jälleen 1.-3.10.2021!

Suomussalmella kolmatta kertaa järjestettävän Pakko sanoa! -festivaalin teemana on tänä vuonna Kainuun voima. Tapahtuma kokoaa yhteen maakunnassa asuvia ja sieltä lähtöisin olevia taiteilijoita esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen aloilta. Festivaali pidetään Suomussalmella 1.-3.10.2021. Lippuja voit ostaa täältä. Koko ohjelmiston näet tästä linkistä.

Pakko sanoa! -festivaali yhdistää paikalliset taiteentekijät, eturivin ammattilaiset ja teatterialan näyttelijäopiskelijat: esityksiä nähdään muun muassa Ulla Tapaniselta, Reijo Kelalta ja Eero Schroderukselta. Teatteri Retikassa ja muissa paikallisissa esityspaikoissa toteutettava, viikonlopun mittainen tapahtuma tarjoaa kainuulaiselle yleisölle monipuolisen ja taiteellisesti laaja-alaisen ohjelmiston.

Pakko sanoa! -tapahtuma osoittaa, että korkeatasoinen taide elää myös kasvukeskusten ulkopuolella, ja sille riittää kiinnostunutta yleisöä. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen yhteisöllisen kohtaamisen Kainuun syksyssä. Kaksi aiempaa festivaalia herättivät myös valtakunnallista huomiota.

Tapahtuman ohjelmiston on kuratoinut TNL:n toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen. Tuotannosta vastaavat Työväen Näyttämöiden liitto/TNL, Teatteri Retikka ja Suomussalmen kunta. Tukijoina toimivat Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto, Rajaseutu ry. sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Pakko sanoa! festivaali toteutettiin ensimmäistä kertaa 5.–7.10.2018 ja toisen kerran 4.–6.10.2019. Lokakuun alkuun vuonna 2020 suunniteltu festivaali jouduttiin perumaan koronapandemiarajoitusten vuoksi.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja, kuraattori Annukka Ruuskanen, annukka[a]tnl.fi, 050 540 38 02

Artikkelikuvassa Ulla Tapaninen, kuvaaja Mitro Härkönen

Leave a Reply

Your email address will not be published.