Nuori näyttämö 2019–2021 haku alkamassa nuorille teatterintekijöille!


Nuori Näyttämön kolmas kierros on kovassa vauhdissa.
Kannustamme kaikkia nuorten teatteriryhmiä hakemaan mukaan Nuori Näyttämö  -hankkeeseen 
näiden ammattiteattereiden toiminta-alueilta: 
Suomen Kansallisteatteri, Helsingin, Lahden, Kokkolan, Kouvolan ja Turun kaupunginteatterit. 
Näiden ammattiteattereiden kanssa yhteistyössä, ammattilaisten toimiessa mentoreina, nuorten ryhmät valmistavat esitykset upouusista näytelmäteksteistä.

Nuori Näyttämö -hankkeeseen on kirjoitettu kolme uutta, erittäin kiinnostavaa näytelmää 13-19-vuotiaiden nuorten esitettäväksi. Kirjailijoina ovat Okko Leo, Otto Sandqvist ja Katariina Numminen. Lisäksi Englannin vastaavasta Connections-hankkeesta on käännetty yksi näytelmäteksti. 
Näytelmät tulevat luettaviksi nettisivuillemme helmikuussa 2020.

Lisätietoja hankkeesta: 

AIKATAULU

2019

Näytelmäkirjailijat kirjoittavat 13–19-vuotiaille suunnatut uudet näytelmät.

2020
Näytelmätekstit valmiit tammikuussa 2020

Nuortenryhmien haku 1.–31.3.2020 ammattiteattereiden alueilta Nuori Näyttämön nettisivuilla

Nuortenryhmien valinta huhtikuussa 2020

Koulutusviikonloppu mukaanvalittujen ryhmien ohjaajille ja ammattiteattereiden yhteyshenkilöille Helsingissä elokuussa

Tämän jälkeen harjoitukset ympäri Suomen vaivat alkaa!

2021

Valitut nuorten ryhmät valmistavat näytelmistä esitykset, jotka valloittavat alueensa teatterin näyttämön/näyttämöt yhdeksi viikonlopuksi keväällä 2021 ns. paikallisfestivaalien ajaksi. 

Paikallisfestivaaleilta valitaan viimeistään toukokuussa 2021 esitykset päätösfestivaalille, joka järjestetään Suomen Kansallisteatterissa kesällä 2021.


Toivotamme tervetulleiksi kaikki 13–19-vuotiaiden nuorten teatteriryhmät – ilman taitotasojen mittausta. 

  • Ryhmä voi olla koululuokka, harrastajateatteri, taideopintojen ryhmä tai muutoin muodostunut. 
  • Ohjaaja voi olla harrastaja tai ammattilainen. 

Kaikille mukaan valittujen ryhmien ohjaajille järjestetään Helsingissä elokuussa 2020 koulutusviikonloppu, jossa he saavat evästyksen hankkeeseen ja opastusta teatterin eri osa-alueista. Myös näytelmäkirjailijat ovat tuolloin tavattavissa. 

  • Ryhmä tuottaa ja harjoittelee esityksen omissa tiloissaan kattaen esityksen tuotantokustannukset paikallista festivaalia varten. Kullakin alueella pidettävän festivaalin lipputulot tuloutuvat järjestävälle ammattiteatterille.
  • Esiintyvien ryhmien jäsenet pääsevät katsomaan ilmaiseksi kaikki muut festivaaliesitykset.
  • Ryhmä voi esittää halutessaan valmistamaansa esitystä omassa esitystilassaan ennen ja jälkeen paikallista festivaalia. Ryhmä vastaa näiden esityksen kuluista (esim. Teosto-maksut, tuotanto- ja tiedotuskulut) ja voi tulouttaa itselleen näiden esityksien lipputulot. Ryhmä saa käyttöönsä ko. näytelmätekstin ilman tekijänoikeuskorvauksia 31.12.2021asti. Ryhmä ei voi luovuttaa tekstin oikeuksia kolmannelle osapuolelle.
  • Ammattiteatterit ovat nimenneet valittujen nuortenryhmien käyttöön koordinaattorin ja nimeävät kummin/kummeja, jotka tukevat ja seuraavat esityksen valmistumista. Kummina voi toimia esimerkiksi vaikkapa näyttelijä tai ohjaaja. Ryhmä on valmis vastaanottamaan ammattiteatterin antaman taiteellisen ja/tai teknisen tuen harjoitusprosessin aikana. Ryhmän ohjaajalla ja muilla tuotantoryhmän jäsenillä on mahdollisuus tutustua ennalta teatterissa pidettävän paikallisen festivaalin tiloihin tuotantoprosessin aikana. Tästä sovitaan teatterin ja ryhmän välillä erikseen.

Hakuaika 1.–31.3.2021 osoitteessa www.tnl.fi/nuorinayttamo

Lisätietoja
www.tnl.fi/nuorinayttamo
tuottaja Hinriikka Lindqvist, 045 5706570, nn@tnl.fi

Share