Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatteri – elämys odottaa sinua!

Lappeenrannassa kaupunginteatteri sijaitsee aivan ydinkeskustassa, kauppakeskus IsoKristiinassa. Teatteri muutti nykyiselle paikalleen vuonna 2016. Teatterirakennus on sekä sijainniltaan että tilaratkaisuiltaan poikkeuksellinen. Teatteritoiminta on alkanut Lappeenrannassa jo 1800-luvulla ja kaupunginteatteri on perustettu vuonna 1949. Tuolloin teatteri sijaitsi kauppatorin laidalla. Nykyinen sijainti kauppakeskuksessa on tuonut teatterin omille juurilleen – ihmisten keskelle.

Teatterin näyttelijäkaartiin kuuluu 12 näyttelijää. Esitysten toteutuksen tekevät omalla ammattitaidollaan mahdolliseksi ohjaajat, lavastajat, puvustajat, maskeeraajat, ääni-, valo- ja videosuunnittelijat sekä esitystekniikan ja tarpeiston väki. Teatterissa työskentelee säännöllisesti myös vierailijoita. Teatteriesitys onkin aina alansa ammattilaisten yhteistyön tulos, jonka tavoitteena on herättää tunteita ja antaa ajattelun aihetta.

Teatterin tehtävä on tarjota taide-elämyksiä niin nuoremmalle kuin varttuneemmallekin yleisölle. Ohjelmisto on sisällöltään runsas, sillä tarjoamme kausittain vaihtuvassa ohjelmistossamme klassikkoja, draamaa, musiikkinäytelmiä ja lastenteatteria. Vierailuesitykset täydentävät teatterin omaa ohjelmistoa esimerkiksi sirkustaiteen ja konserttien muodossa. Järjestämme myös maksuttomia avoimia harjoituksia, kulissikierroksia, teosesittelyjä ja teatteriklubeja – niihin aivan kaikki ovat tervetulleita.

Tervetuloa Lappeenrannan kaupunginteatteriin!

Katso tästä sisällöntuottaja Jesse Viinikankaan esittelyvideo teatterista

Koordinaattori

Marika Kesseli

puh. 050 3007140

Share