Näytelmät

Näytelmät olivat ainoastaan Nuori Näyttämö-hankkeen käytössä vuoden 2021 loppuun saakka.

Näytelmät
Okko Leo: Isukki

Isukki on myyttinen scifi-näytelmä läheisriippuvuudesta. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa näytelmässä Milla ja Aatos rakastuvat. Nuorten rakkauden tiellä on kuitenkin poikaansa takertuva äiti, jolle pitäisi saada muuta ajateltavaa. Rakastavaiset päättävät korjata tilanteen hankkimalla Aatoksen kadonneen isän takaisin. Kaikki ei kuitenkaan suju odotetulla tavalla.

Näytelmän oikeudet: Markus Pyhältö, Agency North Oy.

Otto Sandqvist: Flamingonpunainen unelma

Flamingonpunainen unelma on näytelmä elinvoimasta kuoleman varjossa.

Sisarukset Charlotte ja Adrian laittavat peruttamattoman tapahtumaketjun käyntiin vannomalla varastavansa Vera Crawfordille testamentatun kilpikonnan. Vera Crawford ja hänen uskollinen asianajajansa Vincent pyrkivät estämään sisarusten suunnitelmat, kun taas Veran puutarhuri Douglas on aloittanut intohimoisen suhteen Adrianin kanssa työnantajansa selän takana.

Flamingonpunainen unelma on poeettinen, melodramaattinen ja maalauksellinen näytelmä, joka käsittelee elämän toisteisuutta ja toisaalta sen vääjäämätöntä loppumista.

 

Katariina Numminen: Tyttömetsä

Tyttömetsä on näytelmä kuorolle. Se kertoo tytöistä ja metsästä; tytöistä metsällä, metsässä, metsänä. Sekä kasvamisesta, historian painolastista, halusta, viattomuudesta, pahuuden lumosta, toipumisesta, ystävyydestä. Se on episodinäytelmä, joka rakentuu viidestä erilaisesta maailmasta.
Toistuvana elementtinä, näytelmän kertosäkeenä, ovat kohtaukset joissa kaverijoukko viettää iltaa metsässä. 3–30 esiintyjää.

 

Harriet Braun: Kolme

Tekstin lähtökohta on kirjailijan omissa nuoruuden päiväkirjoissa ja havainnossa siitä, miten valtava kuilu hänen teini-ikäisen itsensä sosiaalisen roolin ja sisäisen kokemuksen välillä oli. Mitä esittää /mitä tuntee olevansa. Tähän liittyi valtavasti itsetarkkailua ja ahdistusta. Syvemmällä tasolla teksti käsittelee nähdyksi tulemisen tarvetta, tätä käsitellään teinien orastavien rakkaussuhteiden kautta. Näytelmän lämmin ja tosi viesti on, että nähdyksi ja rakastetuksi voi tulla, kun vain uskaltaa ilmaista omaa totuuttaan, eikä jää kiinni sosiaalisiin peleihin ja peileihin liikaa.

Suomennos: Jukka-Pekka Pajunen

Näytelmän oikeudet: Nordic Drama Corner: harrastajat@dramacorner.fi

Share