Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND


 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.

Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on toiminut vuodesta 1920 ammatti- ja harrastajateattereiden yhteisenä valtakunnallisena järjestönä.

Tänä päivänä liiton toiminnassa painottuvat koulutustoiminta, teatteritapahtumat, jäsenteattereiden edunvalvonta, tiedotus ja kansainvälinen toiminta. Liitolla on yhteensä noin 200 jäsentä.

TNL:n jäsenetuihin kuuluvat mm.:
jäsenlehti Toinen Näytös (ilmestyy kaksi kertaa vuodessa), sähköinen uutiskirje (ilmestyy 11 kertaa vuodessa), Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehti, oikeus hakea liiton projektiavustuksia sekä mahdollisuus ilmoittaa ensi-illoistaan ilmaiseksi internetsivuillamme.

Jäsenetuihin kuuluvat myös räätälöidyt kurssit: TNL järjestää jäsenteattereilleen tilauksesta koulutusta erilaisiin tarpeisiin. Liitto rahoittaa osan kurssin tuotantokustannuksista sekä tarpeen mukaan hankkii kouluttajan/ohjaajan kurssille sekä huolehtii mahdollisista muista asiaan liittyvistä järjestelyistä. Liiton kautta jäsenteatterit voivat myös anoa kurssitukea itse järjestämäänsä koulutukseen.

Lisäksi liitto järjestää kaikille avoimia teemaseminaareja teatterin ja kulttuurin alueilta sekä yhteistyössä jäseniensä kanssa ammattilaisille ja harrastajille suunnattuja teatterialan koulutuksia.

TNL järjestää omia teatterifestivaaleja sekä yhteistyössä muiden kulttuurialan järjestöjen ja oppilaitosten kanssa, mm. Työväen Näyttämöpäivät Mikkelissä (40 v.), KUULAS -  Lasten Teatteritapahtuma Kuusankoskella Kouvolassa (29 v.), Nuorten teatterifestivaali MURROS (10v)Tampereella ja alueelliset tapahtumat. 

Nuori Näyttämö -konsepti on kolmivuotinen nuortenteatterihanke, joka toteutetaan yhteistyössä ammattiteattereiden kanssa. 

TNL myös neuvoo ja auttaa tarvittaessa jäsenteattereitaan erilaisissa sen toimintaan liittyvissä kysymyksissä tai ongelmissa. Liitto myös neuvoo, ohjaa ja tiedottaa yleisesti teatterialaan liittyvissä asioissa.

TNL on Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton, Teatterin tiedotuskeskuksen, ITI:n (Kansainvälinen Teatteri-instituutti), NTU:n (Pohjoismainen teatteriunioni), Pohjola-Nordenin, Työväen Sivistysliiton, Kansan Sivistystyön Liitto ry:n, Työväenperinne ry:n, Työväen Näyttämöpäivien Kannatusyhdistys ry:n sekä Kansainvälisen Harrastajateatteriliiton AITA/IATA:n ja sen Pohjoismaiden ja Baltian alueellisen järjestön NEATA:n, Kansainvälisen Lasten- ja Nuorten teatterijärjestön ASSITEJ:n ja Pohjoismaiden harrastajateatterineuvoston NAR:n jäsen. TNL hoitaa AITA/IATA Suomen keskuksen sihteeriyttä.

Liitto omistaa osakkeita Kiinteistö Oy Teatterikulmassa sekä Kustannus Oy Teatterissa. Liitto on myös osakkaana maamme johtavassa näytelmänvälitystoimistossa, Nordic Drama Corner Oy:ssä (Näytelmäkulma).

TNL:n säännöt.