Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND

Puh. (09) 2511 2170
 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.
Maaliskuun uutiskirje

TARJOLLA EDULLISTA ILMOITUSTILAA TOINEN NÄYTÖS -LEHDESSÄ
Nyt on tarjolla näkyvyyttä koko teatterikentällä todella edullisesti, esimerkiksi kesäteatteriesityksellenne tai ennakkoilmoitukselle ensi syksyn ohjelmistostanne!

TNL julkaisee Toinen Näytös-lehteä, jossa käsitellään teatterintekijöitä ja yleensä teatterialaa kiinnostavia ajankohtaisia kysymyksiä. Lehdessä on myös teatteriesitysten arviointeja eri puolilta Suomea.

Viime keväänä uuden ilmeen saanut Toinen Näytös-lehti on tulossa jälleen. Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden välissä jaettava kevään 2017 numero ilmestyy 24.4.2017. Lehden levikki on 2500 kpl. Lehti on jaossa myös kaikissa TNL:n tapahtumissa.

Ilmoitustilavaraukset: 27.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Valmis ilmoitusmateriaali 30.3. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Huom. Ilmoitustilat varataan varaamisjärjestyksessä.

Hinnat

Jäsen                                                Ei-jäsen
1/4 100e                                         135e
1/2 150e                                         185e
1/1 250e                                         300e

Ilmoitusten koot
1/4 89 x 111mm
1/2 vaaka 183 x 115mm
1/1 183 x 233 mm
Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.HAE MUKAAN NUORTEN TEATTERIFESTIVAALI MURROKSEEN!
Murros
järjestetään jälleen Tampereen Teatterikesän yhteydessä 7.–8. elokuuta 2017. Ohjelmiston valitsevat teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näytelmäkirjailija Elina Kilkku, sekä opiskelijat Matilda Malkamäki Tampereen yhteiskoulun ilmaisutaidon lukiosta ja Emilia Hettula Kallion ilmaisutaidon lukiosta.

Hakuaika on alkanut ja se päättyy maaliskuun lopussa. Valitsijat kiertävät huhtikuussa katsomassa festivaalille mukaan hakeneiden ryhmien esityksiä ja ohjelmisto päätetään huhtikuun lopussa. Ilmoittaudu nyt mukaan, tallenteen voi toimittaa vielä huhtikuussa. Hakulomake löytyy TNL:n nettisivuilta http://www.tnl.fi/images/stories/MURROS-2017-Hakulomake.pdf. Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.NUORI NÄYTTÄMÖ -HAKU  
Nuori Näyttämö 2016–2018 haku nuorille teatterinharrastajille avautuu maaliskuuksi 2017.  Hanke etsii 13–19-vuotiaista koostuvia teatteriryhmiä. Harrastajateatterit, kouluissa toimivat teatteriryhmät sekä projektia varten perustetut kokoonpanot ovat kaikki tervetulleita hakijoiksi. Ohjaajia voivat olla ammattilaiset, harrastajat tai vasta-alkajat. Mukaan voi hakea seuraavien ammattiteattereiden toiminta-alueilta ja ympäristöistä: pääkaupunkiseutu, Kotka, Tampere, Mikkeli, Varkaus sekä Kemi. Hankkeessa olevat ammattiteatterit ovat Suomen Kansallisteatteri, Helsingin Kaupunginteatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Mikkelin Teatteri, Varkauden Teatteri ja Kemin kaupunginteatteri. Kaikki uudet esitykset nähdään festivaaleilla näiden teattereiden näyttämöillä vuonna 2018.

Ryhmät valitsevat tulkittavakseen yhden kolmesta uudesta kotimaisesta näytelmästä tai tuoreen käännösnäytelmän. Vuoden 2017 alussa valmistuneet näytelmät ovat Pipsa Longan Tuntemattoman eläimen jäljet, Gunilla Hemmingin Carmina sekä Veikko Nuutisen On isis. Neljäs teksti on ruotsalaisen Rasmus Lindbergin kirjoittama Sannas sanna jag. Carmina sekä Sannas sanna jag tekstit on mahdollista tehdä myös ruotsiksi.

Huomaa, että videotallenteen liittäminen hakemukseen ei ole pakollista.

Lisätietoja:
www.nuorinayttamo.info
tuottaja Inke Rosilo 040-560 86 07
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KAIKKI MUKAAN – MAALISKUU ON #MUNTEATTERIKUU JA NELJÄN MILJOONAN MUUN

Suomessa järjestettiin keväällä 2016 ensimmäinen valtakunnallinen sosiaalisen median teatterikampanja #munteatteri. Mukana oli yli 80 ammattiteatteria ja -ryhmää ympäri Suomen. Kampanjan myötä katsojat pääsivät kurkistamaan, mitä tapahtuu esiripun takana ja mitä kaikkea kuuluu teatterin tekemiseen sekä jakamaan omia teatterikokemuksiaan.

Innostuneen vastaanoton kannustamana #munteatteri tulee jälleen 1.–31.3.2017!

Miten osallistua?

#munteatteri antaa teattereille mahdollisuuden näyttää yleisölle teatteriarjen eri puolia. Samalla teatterin pääsee haastamaan yleisön mukaan jakamaan omia kokemuksiaan teatterista.

Mitä kaikkea kuuluu teatterin tekemiseen? Millainen on teatterintekijän oma teatterikokemus? Mitä yleisö näkee tai haluaisi nähdä? Mitä katsojat kokevat? Ja niin edelleen!

Teatteri tai kuka tahansa voi järjestää esimerkiksi:

  1. selfiehetkiä yleisölle yhdessä näyttelijöiden tai muun henkilökunnan kanssa
  2. sometapaamisen, jossa teatterin työntekijä vastaa somessa yleisön kysymyksiin
  3. kutsua kiinnostavan henkilön kulissien taakse jakamaan kokemuksia somessa
  4. haastaa kavereita, kollegoita tai naapuriteattereita mukaan kampanjaan
  5. kannustaa yleisöä jakamaan teatterikokemuksia ja omia teatterimuistoja esimerkiksi kilpailujen, arvonnan, haasteen tai muun tapahtuman muodossa
Käytä asiasanaa #munteatteri kaikissa julkaisuissa, näin jaat teatterifiiliksesi myös toisten kanssa.

Kerro tästä yhteisöllisestä somemahdollisuudesta teatterissa kaikille kävijöille.

Miksi #munteatteri?

Koska 

se koskettaa meitä kaikkia
meillä on 4 miljoonaa teatterikatsojaa
se on mukana ajassa
119 puheteatteria
sitä on kaikenlaista, kaikenlaisille
meillä on yli 700 harrastajateatteria
se on ihmiseltä ihmiselle
yli 400 kesäteatteriesitystä 
se kommunikoi 
teatteri on elävä


Tästä linkistä voit ilmoittautua mukaan kampanjaan:
https://www.webropolsurveys.com/S/80E6B98A1AAEE4D9.par

Lisätietoja: www.tinfo.fi/fi/munteatteri
#MunTeatteri myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/munteatteri/?fref=tsTNL:N PROJEKTIAVUSTUSHAKU
TNL:n projektiavustushaku on kaksi kertaa vuodessa. Seuraavien avustusten hakuaika on keväällä 2017. Projektiavustusta voi hakea ensi-iltoihin ajalla 1.8.–31.12.2017. Haku päättyy 30. huhtikuuta 2017.

Tässä haussa voivat olla mukana ne teatterit, joille on myönnetty avustus viimeksi syksyllä 2014 tai sitä aiemmin. Toisin päin: ne teatterit, jotka ovat saaneet avustuksen keväällä 2015 tai sitä myöhemmin eivät voi hakea avustusta tässä haussa.

Projektiavustusten yleiset jakoperusteet ovat:
• teatteri on Työväen Näyttämöiden Liiton jäsenteatteri

• hakemus toimitetaan TNL:oon määräaikaan mennessä
• jäsenmaksut on maksettu
• teatteri ei ole saanut TNL:n avustusta kahteen vuoteen. Aiemmin TNL:n avustusta saaneille tarkennukseksi: uutta avustusta voi hakea sitten, kun edellisen TNL:n projektiavustuksen myöntöpäivästä on kulunut kaksi vuotta. Avustusta myönnetään pääsääntöisesti harrastajateattereille taiteelliseen työhön, esimerkiksi ohjaajan palkkioon ja tuotantokustannuksiin.
avustusta myönnetään pääsääntöisesti harrastajateattereiden taiteelliseen työhön, ei esimerkiksi vuokriin.
Hakemuslomakkeen löydät TNL:n nettisivuilta kohdasta Lomakkeet.

www.tnl.fi


LASTEN TEATTERITAPAHTUMA KUULAS – OHJELMISTO VALITTU!
Lasten Teatteritapahtuma Kuulas kutsuu jälleen Kouvolaan 17.–20. toukokuuta 2017. 30-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kuulaksen ohjelmistoon on valittu taidokkaita koti- ja ulkomaisia klassikoita, joista löytyy vaihtoehtoja niin vauvoille, leikki-ikäisille kuin koululaisillekin. Ohjelmistoon voit tutustua tapahtuman nettisivuilla tai ladata käsiohjelman tästä. Lipunmyynti esityksiin käynnistyy NetTicketissä maanantaina 10.4. klo 9.00 osoitteessa www.netticket.fi
www.kuulas.info