Yhteystiedot
Työväen Näyttämöiden Liitto
Meritullinkatu 33 A 33
FI-00170 Helsinki
FINLAND


 tnl[at]tnl.fi
Lähettäessäsi sähköpostia korvaa [at]-merkki @-merkillä.
30-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Lasten Teatteritapahtuma Kuulas järjestettiin Kouvolassa 17.–20.5.2017. Kuusankoskitalon ja Kouvolan Teatterin näyttämöillä nähtiin neljänä festivaalipäivänä laadukkaita lastentea eriesityksiä eri puolilta Suomea sekä Sloveniasta ja Espanjasta. Merkkivuotta juhlistettiin perjantaina koko perheen ilmaisessa karnevaalijuhlassa, joka keräsi ulkonäyttämön täyteen lapsiperheitä ja muuta yleisöä.

Ohjelmistoon oli kutsuttu useita lastenklassikoita kuten Suomen Kansallisteatterin riemukas Puluboin ja Ponin lauluja -konsertti sekä Kajaanin Kaupunginteatterin huikea keppostelu Max ja Moritz. Visuaalisen teatterin kansainväliseen eturiviin kuuluva espanjalainen Markeliñe vei katsojat mielikuvitukselliselle laatikkoseikkailulle esityksellään Maailman ympäri 80 laatikossa.

Kuulaksen tarjoamat festivaalibussit mahdollistivat eri puolilta Kouvolaa tulleiden lapsiryhmien pääsyn esityksiin. Osa esityksistä vietiin suoraan päiväkoteihin ja kouluihin Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuella. Tilausnäytöksiä toteutettiin myös yhteistyössä Kouvolan kaupungin Lennokki-kulttuurikasvatusohjelman ja Iitin kunnan kulttuuripalvelujen kanssa.

Esitysten lisäksi lapsille järjestettiin ilmaisia työpajoja. Maskeeraus- ja puvustustyöpajat sekä lasten oma esiintymislava olivat tänäkin vuonna suosittuja, ja lisäksi lapset viihtyivät uudessa kruunujen askartelupajassa. Nukketea eri Sytkyt toi Kuulakseen harvinaisen aasialaisen nukketeatterinäyttelyn, jossa oli esillä aitoja teatterinukkeja Thaimaasta, Burmasta, Kiinasta ja Indonesiasta. Sytkyn toteuttamissa työpajoissa lapset loivat varjotea eria kiinalaisista horoskooppimerkeistä ja pääsivät kokeilemaan kankaanpainantaa.

Ohjelmaan sisältyi yhteensä yli 50 tapahtumaa. Esitysten täyttöaste oli 80 prosenttia. Kaikkiaan esityksiin, työpajoihin ja oheistapahtumiin osallistui noin 5 600 kävijää, mikä on uusi kävijäennätys.

Ensi vuonna Kuulas järjestetään 16.–19.5.2018.

LISÄTIEDOT

Anne Jokivirta
tuottaja, Kuulas
p. 045 899 7775 anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi
Mikko Väänänen tuottaja, TNL
p. 050 594 6074 mikko@tnl.fi